Voeg aangepaste hostnamen toe

Aangepaste hostnamen kunnen worden toegevoegd aan een DNS-zonebestand om te gebruiken als naamservers voor domeinen die geregistreerd zijn met GoDaddy. Hostnamen worden altijd toegewezen aan een IP-adres en het maximale aantal hostnamen dat een domein kan hebben is afhankelijk van het register van de domeinextensie.

Voorbeeld: Je kunt een hostnaam maken, zoals ns1, op een domein, zoals coolexample.com, die wordt toegewezen aan een IP-adres. Vervolgens kun je de volledige hostnaam, ns1.coolexample.com, gebruiken als een naamserver voor andere domeinen.

1. Meld je aan bij het Portfolio met domeinen van GoDaddy. (Hulp nodig bij het aanmelden? Zoek je gebruikersnaam of wachtwoord.)
  2. Selecteer een individueel domein om de pagina Domeininstellingen te openen.
    selecteer een enkel domein
  3. Selecteer DNS en selecteer vervolgens Hostnamen.
    selecteer het tabblad Hostnamen
  4. Selecteer Hostnaam toevoegen.
  5. Voer de gegevens van je hostnaam in.
    • Host: De host, of het voorvoegsel, van de hostnaam zonder de domeinnaam. De host dient zich aan de volgende beperkingen te houden.
      • Alleen alfanumerieke ASCII-tekens zijn toegestaan
      • Min-koppeltekens (‐) en punten (.) zijn de enige speciale tekens die zijn toegestaan
      • Kan niet beginnen met een min-koppelteken (‐)
    • IP-adres: Het IPv4-adres dat is gekoppeld aan de host.
      • Selecteer IP-adres toevoegen om meer IP-adressen toe te voegen aan deze hostnaam. Selecteer schermafbeelding van het pictogram voor het bewerken van een dns-record Verwijderen naast het specifieke IP-adres om een extra IP-adres te verwijderen.
  6. Selecteer Opslaan om je nieuwe hostnaam toe te voegen.

Nieuwe hostnamen zijn meestal binnen 90 minuten klaar voor gebruik. We sturen je een e-mail als ze klaar zijn. Daarna kun je je naamservers wijzigen om je nieuwe hostnamen te gebruiken.