Voeg Google Analytics toe aan WordPress

Je kunt je WordPress -site volgen in Google Analytics door de trackingcode toe te voegen aan de koptekst van je WordPress -thema.

Opmerking: je moet een Google Analytics -account hebben voordat je deze plug -in kunt instellen. Als u nog geen account hebt, dan zul je nodig hebt om een set-up.

1. Ga naar je Google Analytics -account en kopieer je trackingcodefragment .
  2. Open je WordPress -bestanden via hosting of FTP. ( cPanel / Plesk / Beheerde WordPress )
  3. Navigeer naar de map /wp-content /themes voor je WordPress-site.
  4. Open de map voor het thema dat je momenteel op je site gebruikt.
  5. Open en bewerk het header.php -bestand.

Als je thema geen bestand met de naam header.php heeft, moet je het bestand met de code wp_head () zoeken en bewerken.

6. Plak je trackingcodefragment net voor de volgende code.
    ? php wp_head ();
  7. Sla het bijgewerkte bestand op en upload het.
  8. Bezoek je site zodat verkeer wordt geregistreerd in je Google Analytics -account.
  9. Controleer je Google Analytics -rapportage om te bevestigen dat het bestand correct is bijgewerkt.