Accounts maken in cPanel/WebHost Manager

Als je de website voor een domeinnaam wilt hosten op je server met cPanel®, moet je een account maken in WebHost Manager (WHM).

Een account maken in cPanel/WHM

1. Meld je aan bij WebHost Manager met root als gebruikersnaam en je serverwachtwoord op https://jeserverip:2087, waarbij jeserverip het IP-adres van je server is.
  2. Klik in de sectie Start op Accountfuncties.

3. Klik op Een nieuwe account maken.

4. Vul de velden die worden weergegeven in de sectie Domeininformatie in.

WHM maakt automatisch een gebruikersnaam op basis van de eerste acht tekens van je domeinnaam.

5. (Optioneel) Vul de andere velden op het scherm in.
  6. Klik op Maken.

Er wordt in WebHost Manager een pagina met resultaten voor je nieuwe account weergegeven. Als zich geen problemen voordoen, wordt in WebHost Manager de pagina Het account is gemaakt weergegeven.