GoDaddy Help

We hebben geprobeerd om de pagina zo goed mogelijk voor je te vertalen. De Engelse pagina is ook beschikbaar.

Aan de slag met outsourcing

Outsourcing is de zakelijke praktijk waarbij een externe partij wordt ingehuurd om services uit te voeren of om een taak uit te voeren die u of een van uw werknemers doorgaans uitvoert. Als ondernemer heb je het druk! Als je taken uitbesteedt die door iemand anders kunnen worden gedaan, heb je meer tijd om je te concentreren op de dingen die alleen jij kunt doen.

Je denkt misschien dat de beste tijd om uit te besteden is wanneer je genoeg geld hebt, meer werk hebt dan je weet wat je ermee moet doen, of totdat je niet meer klanten kunt aannemen omdat je agenda vol zit! Hoe eerder je begint met uitbesteden en delegeren, hoe sneller je je kunt concentreren op de ideeën en actiepunten die je bedrijf kunnen helpen groeien en meer inkomsten kunnen genereren. Dus waarom zou je wachten?

Bekijk deze video waarin Geoffrey tips geeft om te weten wanneer het tijd is om uit te besteden.

Overweegt u enkele taken voor uw bedrijf uit te besteden, maar weet u niet zeker waar u moet beginnen? Een snelle zoekopdracht naar “hulp bij outsourcing” maakt duidelijk hoeveel hulp er online beschikbaar is. Maar eerst is het belangrijk om te beslissen met welke taak of taken je wilt beginnen. Door alle dingen die je dagelijks doet op te sommen en aan te geven welke dingen je graag uitbesteedt, kun je je zoekopdracht verfijnen.

Er zijn tal van populaire, betrouwbare tools online, zoals Upwork en Fiverr, waarmee je heel specifiek kunt zoeken naar alle hulp die je nodig hebt. Voordat je enig werk uitbesteedt, moet je je doelen of verwachtingen noteren, zodat je later kunt bepalen of de uitbesteding is geslaagd. Terwijl je verbanden legt en werk begint uit te besteden, houd dan bij wie je hebt gebruikt en welke tool/site je hebt gebruikt om de verbinding te vinden.

Bekijk deze video waarin Joseph tips deelt over hoe je aan de slag kunt gaan met outsourcing.

Als je last hebt van budgetbeperkingen, is het laatste waar je aan denkt, geld uit te geven aan het uitbesteden van taken. Maar volgens Aseem Kishore, oprichter van Help Desk Geek , is de beste tijd om uit te besteden wanneer je financiële problemen hebt. Kishore legt uit dat managers en leidinggevenden vaak genoeg op hun bord hebben liggen, en als ze bepaalde taken kunnen uitbesteden, kunnen ze zich concentreren op het runnen en laten groeien van het bedrijf.

Een belangrijk onderdeel van elke budgetoverweging is het meten van uw tijd- en geldkosten. In het geval van uitbesteding, moet je bepalen hoeveel tijd en geld je kunt besparen door met iemand anders samen te werken. Je kunt dit doen door een experiment op te zetten met minimaal één initiële taak. Als je bijvoorbeeld op zoek bent naar hulp bij sociale media, bepaal dan hoe een 'overwinning' eruit kan zien, in termen van besparing van geld en tijd. Als het uitbesteden tijd- en geldbesparend blijkt te zijn, kun je die inkomsten (en lessen) gebruiken om verder te gaan met meer uitbestede taken!

Bekijk deze video waarin Joseph tips deelt voor outsourcing met een beperkt budget.