Web & Classic Hosting Help

Aan de slag met hosting (cPanel)

Als hosting of cPanel nieuw voor je zijn, is dit een goed artikel om mee te beginnen.

1. Stel je hosting in

Het eerste wat je moet instellen, is je hostingaccount. Dit is nodig om een domeinnaam aan je hostingaccount te kunnen koppelen, en een gebruikersnaam en wachtwoord te kunnen maken. Zie Je account instellen voor meer informatie.

2. Upload je bestanden

De eenvoudigste manier om dit te doen, is om het in cPanel ingebouwde Bestandsbeheer te gebruiken. Hier kun je bestanden uploaden, en ze verplaatsen en bewerken. Zie het volgende artikel voor meer informatie: De bestanden van je hostingaccount beheren.

Nadat je dit hebt geopend, moet je ervoor zorgen dat je de bestanden van de site uploadt naar de map public_html.

3. Stel e-mail in

Nu je je site een locatie hebt gegeven, kun je naar het tabblad E-mail gaan en e-mailaccounts instellen. Zie E-mailaccount instellen voor meer informatie.