Aan de slag! WooCommerce-instellingen configureren

Hieronder vind je links met meer informatie over alle WooCommerce-instellingen en hoe ze te configureren. Je kunt beginnen door te navigeren naar WooCommerce > Instellingen vanaf je WordPress-site.

Opmerking: Hier volgen de standaard WooCommerce-instellingen. Het is mogelijk dat andere plug-ins hun eigen tabbladen maken met exclusieve instellingen, dus raadpleeg de documentatie van die plug-in voor meer informatie

• Tabblad algemene instellingen

Hier vind je een aantal algemene instellingen zoals het instellen van het adres van je winkel, verzendlocaties, het inschakelen van belastingen, en valuta opties.

( Terug naar boven. )

• Tabblad instellingen voor producten

In dit tabblad vind je instellingen over de weergave van producten, metingen, voorraadbeheer, en het instellen van de drempel voor meldingen over lage en uitverkochte voorraad. Je kunt ook de methode voor het downloaden van bestanden instellen voor downloadbare producten, naast andere instellingen.

( Terug naar boven. )

• Tabblad instellingen voor belastingen

Hier kun je de belastingopties voor je winkel instellen, zowel als het standaardtarief, het verlaagde tarief en het nultarief.

( Terug naar boven. )

• Tabblad instellingen verzending

Dit is de pagina waar je de verzendzones van je winkel kunt instellen, verzendopties zoals het berekenen van de verzendkosten en het aanmaken van verzendklassen.

( Terug naar boven. )

• Tabblad instellingen voor betalingen

Op dit tabblad kun je de door je winkel ondersteunde betaalwijzen inschakelen, hun instellingen openen door op de naam van de betaalpoort te klikken, en zelfs de volgorde wijzigen waarin ze op je afrekenpagina verschijnen.

Opmerking: Als je de betaalpoort van je voorkeur hier niet ziet, zorg er dan voor dat je de relevante plug-in in je WordPress-beheerscherm inschakelt.

( Terug naar boven. )

• Tabblad accounts en privacy-instellingen

Hier vind je instellingen over het afrekenen van gasten, het aanmaken van een account voor je winkel, hoe je kunt omgaan met verzoeken tot het wissen van accounts, en het verwijderen van persoonlijke gegevens. Je vindt hier ook een sectie over het privacybeleid en je kunt ook een de bewaartermijn voor persoonlijke gegevens van je winkel instellen.

( Terug naar boven. )

• Tabblad e-mail instellingen

In dit tabblad kun je de e-mail meldingen van je winkel beheren, de "Van" naam en adres instellen, en het e-mailsjabloon aanpassen.

( Terug naar boven. )

• Tabblad geavanceerde instellingen

Op dit tabblad zijn er een grote hoeveelheid opties die relevant zijn voor het veranderen van de standaard pagina eindpunten en instellen van je winkel, integratie met de REST API, en het beheren van je Webhooks, onder andere.

( Terug naar boven. )