Websites + Marketing Help

Google Analytics toevoegen aan mijn site

Als je de trackingservice Google Analytics toevoegt aan je website, kun je precieze gegevens bekijken over de bezoekers van je site, vanaf welke plek ze je site hebben bezocht en hoe ze je site gebruiken.

Opmerking: Als je geen Google Analytics-account hebt, kun je je registreren voor Google Analytics via de onderstaande stappen.

Heb je al een Google Analytics-account? Dan kun je een nieuw tabblad openen en op zoek gaan naar je tracking-ID. Lees het help-artikel van Google als je hulp nodig hebt om je tracking-ID te vinden.

1. Ga naar je GoDaddy-productpagina.
  2. Schuif naar Websites + Marketing en selecteer Beheren naast je website om je site te openen.
  3. Selecteer Website bewerken of Site bewerken om je websitebouwer te openen.
  4. Selecteer Instellingen.
  5. Selecteer Google Analytics.
  6. Kopieer je tracking-ID uit je andere tabblad en plak deze hier in het onderdeel Tracking-ID. Gebruik de links in je websitebouwer om je te registreren voor Google Analytics of als je hulp nodig hebt met het vinden van je tracking-ID.
  7. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen. Publiceer je site om de trackingcode van Google Analytics te analyseren.
  8. Wacht minstens 24 uur. Meld je aan bij je Google Analytics-account en bekijk de statistieken en afbeeldingen voor het webverkeer van je site.