WordPress-permalinks wijzigen

WordPress-permalinks zijn de permanente webadres URL's voor je berichten en pagina's. Het gebruik van aangepaste WordPress-permalinks kan de ranking van je site bij zoekmachines verbeteren en helpen met zoekmachineoptimalisatie (SEO). En aangepaste permalinks zijn ook makkelijker te onthouden voor je bezoekers. Je kunt permalinks activeren en bijwerken via je WordPress-dashboard om SEO-vriendelijke URL's te maken.

Waarschuwing: Zorg ervoor dat je altijd een back-up van je site maakt voordat je wijzigingen aanbrengt.
  1. Aanmelden bij WordPress.
  2. Selecteer in het menu aan de linkerkant Instellingen en vervolgens Permalinks.
  3. Selecteer de permalink-structuur van keuze of selecteer Aangepaste structuur en maak een aangepaste structuur.

Opmerking: OPTIONEEL: Je kunt ook een structuur maken voor je categorieën en tags.

4. Klik op Wijzigingen opslaan.
  5. De URL op de pagina's van je website hoort de door jouw geselecteerde permalink-instellingen te weergeven.