Producten
Ontdekken
Contact

Bel ons

24/7 support in het Engels
078 48 20 46

Globale contactenlijst
Telefoonnummers en openingstijden

Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Hulp nodig?

Help

Meldingen

 • Je hebt geen meldingen.
  Als die er zijn, zie je ze hier.

Aanmelden
Nu afrekenen

gTLD-domeinnamen

Ontdek de mogelijkheden met nieuwe domeinextensies.

 • Honderden domeinen, speciaal voor jouw idee
 • Ondersteuning van topniveau van professionele experts
 • Van 's werelds grootste betrouwbare registerhouder
Niet zeker? Ontdek op maat gemaakte domeinextensies.

FAQ

 • Wat is een gTLD en waarom is dat voor mij belangrijk?

  De gTLD, dat staat voor generieke top-level domein, wordt doorgaans gebruikt om nieuwere domeinextensies te beschrijven, zoals .guru en .photography. Net als de originele website-extensies, zoals .com, .org en .net, maken de nieuwe aangepaste domeinextensies onderdeel uit van hetgeen personen in de adresbalk van een browser typen om je online te kunnen vinden. 

  Dankzij deze nieuwe domeinen, kan je domeinachtervoegsel nu omschrijven wie je bent of wat je doet. .photography, .build en .attorney laten bezoekers bijvoorbeeld alvast weten welke diensten je biedt. Met een gTLD heb je een internetadres dat speciaal op jou is afgestemd en dat eenvoudig te onthouden is zodat u online meer klanten kunt vinden. 
 • Waarom zijn er nieuwe TLD's?

  Het korte antwoord is: meer opties voor je om die ideale domeinnaam te bemachtigen. En er is nogal wat aan vooraf gegaan bij het aanmaken van nieuwe domeinextensies

  Nu .com al zijn dertigste verjaardag heeft gevierd, is het geen verrassing dat veel van de beste en waardevolste domeinnamen al zijn geregistreerd. Dit is al lang een grote frustratie voor bedrijfseigenaren; zij zijn dan verplicht om namen voor hun bedrijven te verzinnen zodat ze een nog beschikbare domeinnaam kunnen gebruiken. 

  Door de introductie van gTLD's heb je een nieuwe kans de domeinnaam te bemachtigen die je graag wilt hebben. Doordat veel van de aangepaste domeinextensies specifiek gericht zijn op bepaalde bedrijfstakken, interesses of steden, kan jouw internetadres mensen nu precies vertellen wat voor zaken je doet (of waar je zaken doet). Hierdoor zijn nieuwe domeinen makkelijk te onthouden en ben jij makkelijker online te vinden. 
 • Komen er domeinen in andere talen dan het Engels?

  Oui! Dankzij de nieuwe gTLD's kunnen sprekers van bijna 36 talen, waaronder Arabisch, Chinees en talen gebaseerd op het Cyrillisch alfabet, voor het eerst hun eigen beschikbare domeinnamen hebben. Dit is enorm handig voor bedrijven die hun producten promoten in landen waar deze talen worden gesproken. 
 • Hoeveel gaan de nieuwe domeinen kosten?

  De prijzen voor de nieuwe gTLD's variëren, maar we zullen de prijsinformatie voor de nieuwe domeinextensies publiceren zodra het beschikbaar is. De prijzen voor veel van deze extensies variëren op basis van marktomstandigheden. Bezoek de pagina regelmatig voor de meest actuele prijzen. 
 • Zijn alle nieuwe domeinen beschikbaar voor mij?

  Nee. Hoewel er meer dan 700 nieuwe domeinnamen beschikbaar zullen komen, zijn er ook nog ongeveer 600 nieuwe domeinen die handelsmerken bevatten, zoals .ford, .gucci of .dupont, en, hoewel de eigenaars deze openbaar zouden kunnen maken, is de kans groot dat zij deze aangepaste domeinen zullen reserveren voor intern gebruik. 
 • Veranderen de nieuwe domeinnamen de manier waarop het internet werkt?

  Nee, maar ze kunnen de manier waarop mensen informatie vinden op het internet wel veranderen. Ook kunnen zij invloed hebben op hoe bedrijven hun online aanwezigheid opbouwen. Als je bijvoorbeeld relatief nieuw bent en je moet je bedrijf nog een naam geven, ga dan op zoek naar een domeinnaam. Dan heb je een webadres dat met je bedrijfsnaam overeenkomt. 

  Het is ook belangrijk te onthouden dat gTLD's net zo hoog in de zoekresultaten komen als 'standaard' extensies. Dat betekent dat websites met aangepaste domeinextensies zeer zichtbaar zijn op de pagina's met zoekresultaten van zoekmachines. Je zit dus niet vast aan een .com of .net bijvoorbeeld, als je bezorgd bent over zoekmachineoptimalisatie (SEO). 
 • Wat is de rol van ICANN?

  ICANN (De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) is een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van en het toezicht op het wereldwijde internetsysteem. ICANN heeft dan ook toestemming gegeven voor de nieuwe beschikbare domeinextensies. Hoewel ICANN deze webadressen niet zelf in het leven roept (want dat doen registers), fungeren ze wel als een online grootboek - het officiële naslagwerk van wie welke website-extensies hebben geregistreerd. 
 • Wat is het verschil tussen de verschillende registratiefases?

  Alle nieuwe domeinextensies hebben dezelfde release-fases. De eerste registratieperiode is altijd gereserveerd voor eigenaars van handelsmerken. Tijdens de tweede fase (Priority-registratie vooraf) heeft iedereen de mogelijkheid om meer kans te maken om tegen betaling een internetadres te verkrijgen zonder handelsmerk. De registratie vooraf komt daarna en stelt je in staat om eerder beschikbare domeinnamen te registeren dan anderen, die een naam registeren tijdens de Algemene beschikbaarheid, waar iedereen toegang toe heeft. Tijdens de laatste fase worden namen toegekend op basis van wie het eerst komt wie het eerst maalt. 
 • Wat zijn de voordelen van het vooraf registreren van een domeinnaam?

  Waarschijnlijk zal er voor een aantal van de nieuwe domeinextensies veel concurrentie zijn. Met registratie vooraf voor een specifieke domein-achtervoegsel kun je een voorsprong krijgen op anderen die dezelfde domeinnaam willen registreren. Net als bij het kopen van concertkaartjes: hoe eerder je er bent, hoe groter de kans dat je de plaatsen krijgt die je wilt hebben.

  Als meer dan één persoon hetzelfde domein vooraf registreert bij GoDaddy, worden alle aanvragers uitgenodigd voor een privéveiling om te bepalen wie de domeinnaam krijgt. 
 • Heb ik door het vooraf te registreren garantie dat ik de domeinnaam krijg?

  Nee. Door vooraf een nieuw gTLD-domein te registreren reserveer je een plek in onze wachtrij voor dat webadres. Zodra de registratiefase start, dienen wij onze lijst met registraties elektronisch in via onze toonaangevende technologie, zodat jij een voorsprong hebt. 

  Als we de naam niet voor je kunnen bemachtigen, betalen we de registratiekosten terug. De aanvraagkosten die worden betaald tijdens de Priority-registratie vooraf en de Handelsmerkfasen, zijn niet restitueerbaar. Als wij de naam krijgen en meer dan één persoon of bedrijf heeft deze vooraf geregistreerd, dan worden alle partijen uitgenodigd voor een privéveiling om te bepalen wie de domeinnaam krijgt. 
 • Als ik een gTLD vooraf registreer, moet ik die dan ook kopen?

  Nee. Je kunt je aanvraag voor registratie vooraf annuleren en wij retourneren dan uiteraard de kosten voor het registreren van een domein. Onthoud dat aanvraagkosten niet terug worden betaald. 
 • Wat is het verschil tussen reguliere registratie vooraf en Priority-registratie vooraf?

  Een Priority-registratie vooraf wordt ingediend vóór een normale registratie vooraf. Dat betekent dat de Priority-optie je een grotere kans geeft om de gTLD die je wilt, te verkrijgen wanneer deze beschikbaar wordt. Aankoop- en verlengingskosten kunnen hoger zijn voor Priority-registratie vooraf. Bij dit soort registraties worden mogelijk ook de aanvraagkosten niet vergoed. 
 • Als ik een Priority-registratie vooraf aanvraag, moet ik dan ook een aanvraag indienen tijdens de reguliere registratie vooraf?

  Nee. Met Priority-registratie vooraf heb je de allergrootste kans nieuwe domeinextensies te bemachtigen, aangezien alle Priority-registraties vooraf worden ingediend vóór de reguliere registraties vooraf. Als er meerdere aanvragen zijn voor dezelfde gTLD, houdt de registerhouder een privéveiling, waarbij de domeinnaam naar de hoogste bieder gaat. 
 • Wat als meerdere personen van meerdere registerhouders precies dezelfde domeinnaam willen?

  Als er meerdere aanvragen zijn ingediend tijdens Priority-registratie vooraf, houdt het bedrijf dat de gTLD in bezit heeft en beheert een privéveiling om vast te stellen wie de eigenaar wordt. Als wij een webadres met meerdere aanvragen verkrijgen tijdens de reguliere registratie vooraf, houden wij een privéveiling om vast te stellen wie de eigenaar wordt. 
 • Is het nodig om meer dan één domeinnaam te registreren?

  Ja. Bedrijven registreren vaak verschillende domeinen om zo hun digitale voetafdruk uit te breiden. Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van LilysBikes.com, wil je vast ook LilysBikes.shop of zelfs Lilys.bikes registreren. Je kunt de nieuwe domeinnamen laten doorverwijzen naar je bestaande website of ze gebruiken om nieuwe websites te maken. Hiermee vergroot je de kans dat nieuwe klanten je online zullen vinden. 
 • Hoe bescherm ik een domein met mijn handelsmerk er in?

  ICANN beschermt eigenaars van handelsmerken. Ze mogen hun handelsmerknamen reserveren voordat anderen toestemming krijgen hun registraties voor een bepaalde gTLD in te dienen. 

  Volg alle aangepaste domeinextensies waarin je geïnteresseerd bent; zo weet je zeker dat je de registratieperiode niet misloopt. Wij laten je weten wanneer zij geopend zijn voor eigenaars van handelsmerken.