Hulp nodig? Klik hier of neem contact op met Overstapbegeleider op 078 48 20 46

Waarom je domeinen overdragen?

Je bent hier waarschijnlijk omdat je huidige domeinprovider je niet de service geeft die je nodig hebt. Of je wilt je producten allemaal op één plek onderbrengen. Of het is gewoon tijd voor iets nieuws. Ons doel is om dit proces zo eenvoudig mogelijk te maken, zodat jij verder kan met je leven.

“Ik had een aantal problemen met het overzetten van mijn domeinnaam, mijn website en mijn email. De klantendienst stelde een pakket samen, beantwoordde al mijn vragen en hielp om alles voor elkaar te krijgen.“

Cameron Baker & Associates

Wat nu?

Weet je niet wat je volgende stap is? Zit je klem en heb je snel antwoorden nodig? Wij zijn er om je te helpen met onze bekroonde technische support.

Jouw vragen, onze antwoorden

 • Waarom zou ik mijn domeinen overbrengen naar GoDaddy?

  Bulkdomeinoverdrachten worden per naam in rekening gebracht en voor een vaste prijs van GoDaddy, dus je hoeft na die eerste uitgave en de ICANN-kosten (waar van toepassing) niets meer te betalen.* Je kunt de tijd die je nog over hebt bij je huidige registratie meenemen EN bovendien krijg je van ons een gratis registratie van een jaar bij ieder domein dat je overbrengt.** Afhankelijk van hoeveel domeinen je verhuist, kan dit oplopen tot aanzienlijke besparingen.
 • Kan ik mijn domeinen altijd overbrengen?

  Je kunt jouw domeinen vrijwel altijd overbrengen. ICANN verbiedt echter domeinoverdrachten binnen 60 dagen na de oorspronkelijke registratie of binnen 60 dagen na een eerdere overdracht (met uitzondering van .au). ICANN-beleid
 • Hoe kan ik meerdere domeinen tegelijkertijd overbrengen?

  1. Controleer of het e-mailadres van de administratieve (admin) contactpersoon voor ieder domein up-to-date is. Je GoDaddy en je huidige registerhouder gebruiken dit e-mailadres om contact met je op te nemen tijdens de overdracht. Om je administratieve e-mailadres te verifiëren, kun je ieder domein opzoeken in de WHOIS-database.

   Je kunt je administratieve e-mailadres echter niet opzoeken in de WHOIS als je domeinen een privéregistratie hebben, een service waarbij je persoonlijke gegevens niet openbaar worden gemaakt. In dat geval moet je contact opnemen met je huidige registerhouder om de privéregistratie te annuleren. Vervolgens kun je het e-mailadres, indien nodig, wijzigen. Hoe verander je jouw administratieve e-mailadres?

   Bij .au-domeinen wordt de ‘contactpersoon beheer’ ook wel contactpersoon registrant genoemd.

  2. Ontgrendel vervolgens alle domeinnamen die je wilt overbrengen. Vraag je huidige registerhouder om informatie.

  3. Het kan voorkomen dat je een autorisatiecode (ook wel overdracht- of EPP-code genoemd) van je huidige registerhouder nodig hebt. Dit is echter niet altijd nodig, zoals bij het overbrengen van top-level domeinen met landcodes (ccTLD's). Als de autorisatiecodes niet in je accountmanager staan, vraag dan of je huidige registerhouder ze per e-mail naar je wil sturen.

  4. Koop GoDaddy domeinoverdrachten voor tot wel 500 domeinnamen tegelijk, door ieder domein op een aparte regel te zetten in onze tool voor bulkdomeinoverdrachten. Als de extensie die je wilt overbrengen niet vermeld staat, kun je die domeinnaam niet naar ons overbrengen.

   Kies een van de volgende opties onder ‘Selecteer de naamservers die je wilt overbrengen’’:

   a) Mijn huidige naamservers behouden. Als je domeinnaamoverdracht gekoppeld is aan een actieve website, kies dan deze optie om er zeker van te zijn dat er tijdens de overdracht geen onderbreking is in prestatie van je site.

   b) Schakel over naar GoDaddy’s geparkeerde naamservers. Als je bij ons voor je domeinnaam ook e-mail hebt, onze off-site DNS gebruikt, of een premium DNS-overdrachtsjabloon hebt aangemaakt vóór de overdracht, kies dan deze optie.

   OPMERKING: Als je deze optie selecteert en geen off-site DNS of premium DNS-overdrachtsjabloon gebruikt, parkeren we de domeinnaam op onze geparkeerde naamservers en maken we een standaardzonebestand aan in je account. Je kunt de Zone File Editor in het DNS-beheer gebruiken om het nieuwe zonebestand te bewerken. Voor meer informatie ga je naar DNS voor je domeinnamen beheren.

   Let op als je .uk, .ca, .eu, .es, .se en .au domeinnamen wilt overbrengen naar GoDaddy, moet je andere instructies volgen.

   Als je voor de overdracht betaald hebt, sturen we een e-mail naar de persoon die vermeld staat als de contactpersoon beheer voor elk domein. Verwijder deze e-mail niet – hij bevat de codes die nodig zijn om de overdracht goed te keuren.

  5. De laatste stappen:

   a) Inloggen op Mijn account op GoDaddy.
   b) Klik op de knop Beheren naast Domeinen.
   c) Open het menu Domeinen linksboven en selecteer Openstaande accountwijzigingen.
   d) Klik op de knop Nu naar Kassa rechtsboven.
   e) Ga naar het tabblad Bulk en voer per regel één domeinnaam en de bijbehorende autorisatiecode in. Je scheidt elke domeinnaam van de autorisatiecode door middel van een komma, spatie of tab. Klik op Volgende.
   f) Kies Ik geef goedkeuring voor de overdracht en klik op Voltooien.
   g) Selecteer OK.

   Je bulk domeinoverdracht is klaar!

 • Hoe lang duurt het voordat mijn domeinen overgebracht zijn?

  De meeste domeinoverdrachten zijn binnen vijf tot zeven dagen klaar. Hoe lang het duurt is afhankelijk van je extensie. Voor details over het overbrengen van top-level domeinen met landcode (ccTLD's), ga je naar Over ccTLD's en klik op het hulpartikel voor jouw domeinextensie.
 • Kan ik de voortgang van mijn bulkdomeinoverdracht volgen?

  Absoluut! Je kunt de voortgang van je overdrachten volgen met de onderstaande stappen:

  1. Log in op Mijn account op GoDaddy.

  2. Naast Domeinen, klik op de knop Uitvoeren.

  3. Open linksboven het menu Domeinen en klik op Openstaande overdrachten. Je moet de volgende info zien voor de overdracht van elke domeinnaam:

   Status - Dit laat zien waar je in het overdrachtsproces bent. Beweeg over de voortgangsbalk voor elke overdracht, klik op het symbool ?, of klik op de snelkoppeling Actie vereist of Fout voor meer informatie.

   Administratief e-mailadres — Dit veld laat het e-mailadres zien dat gekoppeld is aan die domeinnaam.

  Hoe kun je zoeken in de lijst van domeinen die overgebracht moeten worden?

 • Wat en wanneer moet ik betalen voor het behoud van mijn domein?

  Om je domein te behouden word je wanneer je domein verloopt, het jaarlijkse bedrag in rekening gebracht. Het bedrag is de dan geldende jaarlijkse verkoopprijs voor dat domein.
*,** Vrijwaringen
Logo's en handelsmerken van derden zijn eigendom van de respectieve eigenaars. Alle rechten voorbehouden.