Waarom zou je een domeinnaam registreren?

Er zijn een hoop redenen: om concurrenten ervan te weerhouden om je naam in te pikken, ervoor zorgen dat jij de controle behoudt over wat je met je merkt uitdraagt, etc. Maar het draait eigenlijk om deze twee principes: eigenaarschap en geloofwaardigheid.

illu-seo-domain-registration-domain-ownership
Eigenaarschap

Tuurlijk, er zijn genoeg bedrijven waar je een website bij kunt bouwen, op hún domein. En wij bieden dat ook aan, met onze gratis Webbouwer proefperiode, wat een prachtige manier is om een product of dienst uit te proberen. Maar als je op zoek bent naar een lange-termijn oplossing, dan is het slimmer om je eigen domein te registreren.

Waarom? Omdat een domeinnaam meer is dan alleen een online adres; het is je online identiteit, en je wilt niet dat iemand anders daar aan komt. Met de meeste gratis proefperiodes, kun je het domein daarna niet met je meenemen. Als je besluit om een nieuwe webhost of sitebouwer uit te proberen, moet je ook een nieuw domein aanschaffen. En de domeinnamen waaruit je bij gratis proefperiodes kunt kiezen, zijn meestal lang en lastig te onthouden; je krijgt dan bijvoorbeeld een naam als lilysbikes.godaddysites.com, in plaats van gewoon lilysbikes.com.

Maar als je je eigen domeinnaam registreert, dan vermijd je dit soort situaties. Je hebt een korter en makkelijker te onthouden domein die je overal mee naar toe kunt nemen.

illu-seo-domain-registration-domain-craftmanship
Geloofwaardigheid

Laten we eerlijk zijn. Als je als bedrijfseigenaar geen eigen website hebt, of zelfs geen website via een gratis proefperiode, dan kunnen potentiële klanten je geloofwaardigheid misschien in twijfel trekken.

Zelfs als je een klein, lokaal bedrijf bent, verwachten klanten dat ze je online kunnen vinden. Het is de eerste plek waar ze zoeken voor een product of dienst (of gewoon om te kijken wanneer je open bent). En als je een lang en tijdelijk domein gebruikt, lijkt het alsof je je bedrijf niet echt serieus neemt; je investeert namelijk niet in je eigen adres.

Met andere woorden, als je niet een eigen domeinnaam hebt, dan kan die tijdelijke domeinnaam niet echt authentiek aanvoelen. Dus neem die extra stap en registreer je eigen domein. Je zult vast zien dat je klanten ook die extra stap nemen en van je diensten gebruik zullen maken.

Aan de slag.

Je eigen plekje op het web, het gaat makkelijker dan je denkt.

Hoe registreer ik een domein?

Het registreren van een domeinnaam is een eenvoudig proces en is rechtdoorzee. Als je een creditcard hebt en een domeinregisterhouder hebt uitgekozen (hint, hint... GoDaddy), dan ben je al goed op weg. Volg gewoon de stappen op de website van de registerhouder en binnen een paar minuten heb je al je eigen domein.

Heb je meer hulp nodig? Bel dan met onze klantondersteuning. Ze begeleiden je aan de telefoon bij het registreren van een domein en helpen je met andere websitediensten die je misschien wilt. Je hebt nog steeds een betaalmethode bij de hand hebben om voor de rest te zorgen. Ze beantwoorden al je vragen en brainstormen zelfs met je voor die perfecte domeinnaam, als je nog steeds twijfelt.

Hoe vind ik de perfecte domeinnaam?

Je weet dat je een domeinnaam nodig hebt. Je weet dat het makkelijk is om er een te registreren. Maar je weet nog niet welke domeinnaam perfect voor jou of je bedrijf is. Je hebt heel wat artikelen gelezen waarin wordt gezegd dat het ‘kort‘, ‘te onthouden‘, ‘waanzinnig‘, ‘creatief‘ maar ook weer niet ‘te creatief‘ moet zijn. Begint je hoofd al te tollen?

Stop. Haal rustig adem. Hier draait het echt om: Een goed domein nú hebben, is veel belangrijker dan maanden te verspillen (of zelfs jaren!) aan het verzinnen van het perfecte domein. Zo simpel is het.

En het mooie van domeinen is, dat je er zoveel als je wilt kunt bezitten. Als je nu een goed domein registreert, en later op een nog geweldigere naam komt, pak je die dan toch gewoon ook?! Het hebben van meer dan één domein is eigenlijk een goede strategische zet voor je bedrijf. En als je hulp nodig hebt, staat ons bekroonde supportteam voor je klaar.

Kies uit honderden opties.

Het internet had ooit slechts acht algemene domeinextensies: .com, .info, .org, .net, .mobi, .biz, .asia en .xxx en 75 landcode-domeinen zoals .us of .co.uk. Maar dat is nu voorbij.

Tegenwoordig kun je kiezen uit honderden nieuwe en unieke extensies, van .bikes en .guru tot .plumbing. En als ‘s werelds grootste en beste domeinregisterhouder, heeft GoDaddy een onverslaanbare selectie van meer dan 350 domeinextensies en 125 landcode-domeinen.

illu-seo-domain-registration-domain-next-steps
Volgende stappen
Wanneer je een domein hebt geregistreerd, kun je deze voor je aan het werk zetten! Ga naar onze blog en krijg professioneel advies over de volgende stappen nadat je een domeinnaam hebt gekocht. Je krijgt ook tips over hoe je je bedrijf kunt laten groeien met je nieuwe website. Het registreren van een domein is eenvoudig en betaalbaar, en geeft je je eigen stukje web die je op jouw manier en wanneer je maar wilt kunt gebruiken. Dus stel het niet langer uit. Vind vandaag nog je domein.

FAQ's

Worden mijn naam en contactgegevens openbaar gemaakt wanneer ik een domein registreer?

Met een standaard domeinregistratie, ja. ICANN vereist dat deze informatie wordt gepubliceerd. Maar met de privéregistratie van GoDaddy hoef je je geen zorgen te maken over de publicatie van je contactgegevens. Het is supereenvoudig om deze functie toe te voegen aan de meeste domeinen en je proxygegevens in plaats van je persoonlijke gegevens weer te geven. Wanneer het gaat om privacy, willen wij het beste voor je.

Hoeveel kost een registratie?

Het tarief van het registreren van een domeinnaam hangt af van de extensie. Veel domeinextensies kosten maar 8,80 €, en sommige zijn zelfs goedkoper. Maar als je een .auto-domein wilt kopen, dan kunnen de kosten voor registratie oplopen tot wel 3.517,73 €!

Hoe lang is mijn registratie geldig? Kan het worden verlengd?

Hoe lang je domeinregistratie geldig is, hangt af van het soort domein dat je koopt. Veel domeinregisterhouders laten hun klanten domeinen tot 10 jaar tegelijk registreren, maar doorgaans registreren klanten domeinen van 1 tot 3 jaar. Als je het langer wilt houden, dan kun je je domein heel eenvoudig met GoDaddy verlengen. Je kunt ervoor kiezen om het handmatig te verlengen of automatisch verlengen in te stellen, zodat je zeker weet dat het onder jouw naam geregistreerd blijft.

Is GoDaddy ICANN-geaccrediteerd?

Ja, GoDaddy is door ICANN geaccrediteerd zodat je zeker weet dat je domein legaal is.