feature-illu-domain-investing-need-help
Investeer je in domeinen?
Als je ongebruikte domeinen hebt (misschien omdat een project nooit van de grond is gekomen of misschien heb je gewoon iets in een opwelling geregistreerd omdat het wel cool klonk), kunnen deze hun geld waard zijn. Groot geld. Domeininvestering (ook wel domeinbeleggen genoemd) is net als regulier beleggen (goedkoop kopen en duur verkopen), maar in plaats van te werken met aandelen of beleggingsfondsen beleg je in domeinen (al vanaf 0,84 €/jr). Het kan een geweldige bijkomende inkomstenstroom zijn, en sommige slimme ondernemers leven zelfs van hun domeininvesteringen. Klaar om aan de slag te gaan?
feature-illu-domain-investing-how-much
Over welke bedragen hebben we het?

Als je niet gelooft dat beleggen in domeinen je tijd waard is, kijk dan eens naar GoDaddy-veilingen. Je zult zien dat sommige domeinen grote prijzen kunnen opleveren op de open markt. De afgelopen jaren zijn er enkele zeer grote verkopen geweest, bijvoorbeeld:

  • laba.com verkocht voor 83.445,72 €
  • tulo.com verkocht voor 46.358,74 €
  • 5111.com verkocht voor 42.145,99 €
  • picstart.com verkocht voor 35.401,22 €
  • 7777AV.com verkocht voor 26.256,75 €

Krijg de hulpprogramma‘s die je nodig hebt.

Met meer dan Meer dan 82 miljoen domeinen onder beheer weten we wat er nodig is voor serieuze domeininvesteringen. Bij ons kun je terecht voor hulpprogramma's om een succesvolle domeinbelegger te worden.

feature-illu-domain-investing-feature-illu-domain-investing-save-on-domains
Bespaar tot 60% op domeinen. Elke. Dag. Weer.
Met de Kortingsclub voor domeinen krijg je extreem lage prijzen voor elk denkbaar domein, volledige toegang tot GoDaddy Veilingen en besparingen op je Domeinmakelaarservice.
feature-illu-domain-investing-are-you-investing
Hulp nodig? We staan voor je klaar.
Stel je een enorme uitverkoop van domeinen voor, maar dat je vervolgens tegen problemen aanloopt voor het overbrengen ervan naar je koper. Of dat je een domein vindt waarvan je denkt dat die waardevol is, maar je hebt nog wat extra advies nodig van een doorgewinterde professional. Daarom staat ons supportteam voor je klaar.‌‌ Neem contact met ze op en krijg professionele hulp met je domeininvestering.

FAQ

Hoe verdienen mensen geld met domeinen?

Er zijn een paar manieren. Een is om gewoon een domein te registreren dat makkelijk te onthouden of populair is, en dat domein dan met winst te verkopen. Dit wordt domeininvestering of domeinbeleggen genoemd.

Sommigen leasen zelfs hun domein, gebruiken het om leads te genereren of voor andere manieren.

Hoe verkoop ik een domein?

Het is gemakkelijker dan je denkt. Maak gewoon een account aan bij een domeinservicemarkt, de keuze is groot, inclusief GoDaddy Veilingen. Hoe groter de markt, des te meer mensen je domein zien, en dat verhoogt de prijs.  

Om je account aan te maken, hoef je alleen maar te bevestigen dat jij je eigenaar bent van het domein dat je wilt verkopen, en beantwoord je een paar standaard vragen, zoals hoe je uitbetaald wilt worden wanneer je domein wordt verkocht. Dan is het net als bij andere veilingen waar je een vermelding aanmaakt en waar mensen op jouw naam bieden.

Hoe word ik uitbetaald?

Wanneer je een account of vermelding aanmaakt, word je om een betaalmethode gevraagd. Dit kan een directe overboeking zijn, je PayPal-account of iets anders. Als je meer dan één optie hebt, kies je er één uit wanneer je je domein te koop aanbiedt.

Domeinservicemarkten kunnen je domein voor een betere zichtbaarheid (en een betere opbrengst) via verschillende kanalen aanbieden. De meeste verkopen worden binnen zes tot twintig dagen uitbetaald. En als je vragen hebt, kun je altijd contact opnemen met onze aftermarket-supportafdeling.

Hoeveel is een domeinnaam waard?

Goeie vraag. Elk domein is uniek. Zo kan er maar één GoDaddy.com zijn. Maar de waarde hangt af van hoe graag iemand deze naam wil. Super populaire domeinen gaan vaak voor miljoenen euro's of dollars. Dit zijn volgens Wikipedia een van de duurste domeinen aller tijden:

  • Insurance.com — $35.000.000 USD (2010)
  • VacationRentals.com — $35.000.000 USD (2007)
  • PrivateJet.com — $30.180.000 USD (2012)
  • Internet.com — $18.000.000 USD (2009)
  • 360.com — $17.000.000 USD (2015)

Wat maakt een domein waardevol?

Hoewel er geen echte richtlijnen zijn, kan de lengte ervan een belangrijke factor zijn. Kortere domeinnamen, omdat ze voor potentiële bezoekers makkelijk te onthouden zijn, zijn doorgaans meer waard. Als een domein lang en lastig te onthouden is (of moeilijk te onthouden), wordt het niet als waardevol gezien.

Een ander belangrijk aspect is de mogelijke doelgroep. Als je een domein hebt dat internationaal goed wordt begrepen (zoals pizza.com), dan is dit heel waardevol omdat het de mogelijkheid heeft om bezoekers van over de hele wereld aan te trekken. Aan de ander kant, als je de eigenaar bent van SmallTownUSAPizza.com, is je doelgroep veel kleiner, en hoewel het wel heel waardevol kan zijn voor de plaatselijke pizzaketen, heeft het veel minder waarde daarbuiten.