Wat is een GTLD?

Deze nieuwe gTLD's brengen enorme en spannende veranderingen voor internet met zich mee, dus wij weten zeker dat je vragen hebt. Als je het antwoord hier niet kunt vinden, aarzel dan niet contact op te nemen met gtld@godaddy.com. Wij zijn er om je te helpen.

Nieuwe domeinen die beschikbaar komen bij GoDaddy

Wat is een TLD/gTLD/domein?

TLD staat voor Top Level Domein en gTLD voor Generiek Top Level Domein. Een domein is wat je in de adresbalk van je webbrowser typt om naar een bepaalde website te gaan, zoals www.godaddy.com. De nieuwe domeinen die op deze website worden besproken, worden nieuwe 'gTLD's' genoemd.

Wat is ICANN? Wat is hun rol?

ICANN is de afkorting voor Internet Corporation for Assigned Names and Numbers. Het is een non-profitorganisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van en het toezicht op het wereldwijde internetsysteem. Je vindt hun officiële website op www.icann.org.

Waarom geven ze nieuwe gTLD's uit?

Het internet is enorm groot, maar een relevante en beschikbare domeinnaam vinden kan een hele opgave zijn. ICANN wil de verkrijgbaarheid van domeinnamen vergroten en de manier veranderen waarop mensen online informatie vinden door honderden nieuwe domeinnaamextensies vrij te geven.

Waarom is dit belangrijk voor mij?

Door de beschikbaarheid van nieuwe extensies kun je een relevante naam creëren die beter aansluit bij je website, merk, bedrijf, groep of organisatie. Het registreren van een gTLD die jouw markt vertegenwoordigt, is een geweldige manier om het vertrouwen van je klanten te vergroten en jezelf van andere websites te onderscheiden.

Wanneer zijn de nieuwe gTLD's beschikbaar voor registratie?

De nieuwe gTLD's komen sinds eind 2014 gefaseerd uit, met honderden die nu al beschikbaar zijn en nog veel meer in de toekomst. Vind er een die perfect bij jou past.

Meer informatie over de registratiefasen: registratie vooraf, Sunrise, Landrush en algemene beschikbaarheid

Elke registratiefase heeft een vaste datum voor acceptatie en verwerking. Registratie vooraf biedt je de mogelijkheid om je domeinnaam vóór die datum in te schrijven. GoDaddy verzamelt al deze verzoeken in een wachtrij tot ze kunnen worden ingediend (bijvoorbeeld wanneer de Sunrise-fase wordt geopend).

Sunrise is een registratieperiode die specifiek is bedoeld voor handelsmerkhouders. Landrush komt na Sunrise en vóór algemene beschikbaarheid. Het is een zeer goede registratiekans voor degenen die vroeg een domeinnaam zonder zonder handelsmerk willen registreren. Algemene beschikbaarheid (of GA, General Availability) is een registratieperiode waar domeinnamen op basis van inschrijvingsvolgorde worden toegewezen. Hoewel GA openstaat voor het publiek, kunnen er enkele registratievereisten gelden (bijvoorbeeld lidmaatschap van een organisatie).

feature-what-is-gtld-team-up
Sluit je aan bij de wereldleider in domeinen
Met meer dan 54 miljoen namen in beheer kent niemand domeinen zo goed als GoDaddy. Op onze bloeiende marktplaats kan je domein de aandacht krijgen die het verdient. Samen kunnen wij van jouw domein een succes maken.

Waarom zou je met GoDaddy samenwerken?

11MM+KLANTEN. 1MM+DAGELIJKSE WEBSITEBEZOEKERS. 100MM+MAANDELIJKSE IMPRESSIES.

feature-what-is-gtld-why-partner
  • Website

  • Sponsorships en branding

  • Televisie

  • Adverteren

  • Public Relations en sociale media

  • E-mail

  • Klantenservice uitgaande campagnes

  • Resellernetwerk

Dit kunnen we voor jou doen

feature-what-is-gtld-interested-in-working
Wil je voor GoDaddy werken?
E-mail ons op gtld@godaddy.com voor meer informatie of om partner van ons te worden.