Neem contact met ons op
Telefoonnummers en openingstijden
Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Help

Domeinen

Het begint allemaal met een domeinnaam.

Nieuwe domeinextensies Met de nieuwe domeinextensies kun je een opvallendere of locatiespecifieke naam maken.

Zoeken naar meerdere domeinen tegelijkertijd Gebruik onze functie voor bulksgewijs zoeken om in één keer 500 domeinnamen te vinden en te registreren.

Een domein overdragen Als je al een domeinnaam hebt, kun je deze aan ons overdragen: Wij zorgen voor de rest.

Wat is het nut van domeinnamen?
Door een perfecte domeinnaam weten mensen meteen waarom je online bent (en waarom je speciaal bent).
Vind nu de juiste domeinextensie om meer aandacht en bezoekers te trekken.

Ontdek waarom wij de grootste registerhouder van domeinnamen zijn.

Het is geen toeval dat we meer dan Bijna 19 miljoen klanten en 78 miljoen domeinnamen beheren.
Soms komen mensen alleen om een domeinnaam te zoeken en uiteindelijk gaan ze hier nooit meer weg.

Dit is de centrale plek voor al je technische behoeften.
Je hoeft niet het hele internet af te zoeken naar tools voor online succes. Hier vind je alles voor je online aanwezigheid op één plaats.
Bekroonde support.
Als je een vraag hebt over een domeinnaam (of iets anders dat wij aanbieden), dan staan onze internetprofessionals voor je klaar om je te helpen.
De technologie die je nodig hebt.
We bieden tools voor vrijwel elk online initiatief, van websites tot e-mailmarketing. Daarnaast is onze cloud-technologie gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar.
Een wereldwijde gemeenschap.
Meer dan Bijna 19 miljoen mensen uit 58 landen komen hier bijeen om ideeën uit te wisselen over een goede internetstrategie.
none

Koop een domeinnaam. Verkoop hem met winst.

Log in vanaf het strand of misschien gewoon vanuit je luie stoel. Zo is het leven van een domeinbelegger, en wij kunnen je helpen er ook een te worden.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik een domeinnaam?

Gelukkig is het niet moeilijk om een domein te registreren. Je kunt je domein snel registreren in vier stappen:

  • Kies een domeinnaamextensie. De extensie is het deel aan het einde van de domeinnaam, bijvoorbeeld .net, .biz, .org of .com.
  • Bedenk wat je aan de andere kant van de punt wilt zetten. Je kunt hier bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of vakgebied noemen.
  • Typ het gewenste domein in het veld boven aan deze pagina. Wij laten je meteen weten of dat domein beschikbaar is en laten je ook andere domeinen zien die je mogelijk beter vindt.
  • Kies er een uit, stop hem in je winkelwagen en betaal. Nu ben je de trotse eigenaar van je eigen domein. Zolang het is geregistreerd op jouw naam, kan niemand anders het gebruiken.

Hebben jullie tips om een goede domeinnaam te vinden?

Zeker weten. Een domein registreren is niet moeilijk, maar als je de best mogelijke domeinnaam wilt registreren, moet je aan een paar dingen denken. Hier zijn enkele tips:

  • Kies een naam die gemakkelijk is te onthouden. Veel ondernemingen gebruiken bijvoorbeeld een domein waarin de bedrijfsnaam wordt genoemd. Sommige mensen kiezen hun bedrijfsnaam zelfs pas wanneer ze een geschikt domein hebben gevonden.
  • Registreer geen domeinnaam dat een handelsmerk is, of dat auteursrechtelijk is beschermd of al wordt gebruikt door een ander bedrijf. Je kunt hierdoor je domein verliezen en zelfs juridische problemen krijgen.
  • Vaak geldt: hoe korter hoe beter, want kortere namen zijn voor klanten makkelijker is te onthouden. Het is ook makkelijker om overeenkomstige gebruikersnamen te bedenken voor Facebook, Twitter en andere sociale media-accounts.
  • Heb je een lokaal bedrijf? Noem dan je buurt, stad of land in je domein, zodat lokale klanten snel kunnen zien waar je bent. Raadpleeg de lijst met geografische domeinextensies, zoals .berlin en .nyc, en kijk of er een voor jouw gebied is.
  • Gebruik geen cijfers of koppeltekens. Mensen die je webadres horen, weten niet of je het cijfer 5 gebruikt of het woord 'vijf'. Als je een bedrijfsnaam met een cijfer hebt, registreer dan beide versies, een met het cijfer en een met het voluit geschreven woord. (Gebruik geen streepjes want dit levert vaak problemen op en ze zien er ook niet professioneel uit.)
  • Koop er meer dan één. Naarmate je meer verkeer krijgt op je website, wordt de kans groter dat er na-apers zijn die vergelijkbare domeinnamen proberen te verkrijgen in de hoop verkeer bij jou weg te trekken. Registreer vergelijkbare of verkeerd gespelde domeinen in een vroeg stadium zodat dit later geen probleem wordt.