Producten
Ontdekken
Contact

Bel ons

24/7 support in het Engels
078 48 20 46

Globale contactenlijst
Telefoonnummers en openingstijden

Helpcenter

Bekijk onze online hulpbronnen

Hulp nodig?

Help

Meldingen

 • Je hebt geen meldingen.
  Als die er zijn, zie je ze hier.

Aanmelden
Nu afrekenen

Domeinen kopen en registreren

Het begint allemaal met een domeinnaam.
Domeinen kopen en registreren
Het begint allemaal met een domeinnaam.

Waarom heb je een domeinnaam nodig?

Het perfecte domein laat mensen in één oogopslag zien waarom je online bent (en waarom je geweldig bent). Vind nu de juiste domeinextensie om meer aandacht en bezoekers te krijgen.

Wat is domeinnaamregistratie?

Dat is makkelijk uit te leggen. Het houdt in dat je een webadres vindt (zoals GoDaddy.com of LilysBikes.com), en het vervolgens aanmeldt en gebruikt. Het lijkt meer op het huren van een appartement dan op het kopen van een huis. Technisch gezien ben je niet de eigenaar van het domein, maar als je het hebt geregistreerd, kun je het houden zolang je wilt mits je de jaarlijkse registratiekosten blijft betalen.

Feature1 Find Your Domain 578X498
Zoek je perfecte domein.
De eerste stap die je moet zetten, is een domeinnaam zoeken die niet al in gebruik is. Natuurlijk wil je de best mogelijke kiezen. Een .com-domein is meestal de populairste keuze, maar als je merkt dat de favoriete versie van je domein niet beschikbaar is, dan niet getreurd! Er zijn vele andere domeinextensies (de letters rechts van de punt) die je kunt gebruiken voor allerlei leuke combinaties.

Ontdek waarom wij de grootste registerhouder van domeinnamen zijn.

Het is niet toevallig dat we 20 miljoen klanten en meer dan 80 miljoen domeinnamen in beheer hebben. Mensen komen hier omdat ze op zoek zijn naar een domeinnaam, maar ze blijven veel langer door wat ze hier vinden.

Koop een domeinnaam. Verkoop hem met winst.

Log in vanaf het strand of misschien gewoon vanuit je luie stoel. Zo is het leven van een domeinbelegger, en wij kunnen je helpen er ook een te worden.

FAQ

 • Hoe koop ik een domeinnaam?

  Het is eenvoudig om aan een nieuw domein te komen. Dit zijn de stappen die je moet volgen:

  1. Kies een domeinnaamextensie. De extensie is het deel aan het einde van de domeinnaam, bijvoorbeeld .net, .biz, .org of .com.

  2. Bedenk wat je aan de andere kant van de punt wilt zetten. Je kunt hier bijvoorbeeld je bedrijfsnaam of vakgebied noemen.

  3. Typ het gewenste domein in het veld boven aan deze pagina. Wij laten je meteen weten of dat domein beschikbaar is en laten je ook andere domeinen zien die je mogelijk beter vindt.

  4. Kies er een uit, zet het in je winkelwagen en betaal. Nu ben je de trotse eigenaar van je eigen domein. Zolang het is geregistreerd op jouw naam, kan niemand anders het gebruiken.

 • Heb je tips voor het vinden van een goede domeinnaam?

  Zeker weten. Een domein registreren is niet moeilijk, maar als je de best mogelijke domeinnaam wilt registreren, moet je aan een paar dingen denken. Hier zijn enkele tips:

  Kies een naam die gemakkelijk is te onthouden. Veel ondernemingen gebruiken bijvoorbeeld een domein waarin de bedrijfsnaam wordt genoemd. Sommige mensen kiezen hun bedrijfsnaam zelfs pas wanneer ze een geschikt domein hebben gevonden.

  Registreer geen domeinnaam dat een handelsmerk is, of dat auteursrechtelijk is beschermd of al wordt gebruikt door een ander bedrijf. Je kunt hierdoor je domein verliezen en zelfs juridische problemen krijgen.

  Vaak geldt: hoe korter hoe beter, want kortere namen zijn voor klanten makkelijker te onthouden. Het is ook makkelijker om overeenkomstige gebruikersnamen te bedenken voor Facebook, Twitter en andere socialmedia-accounts.

  Heb je een lokaal bedrijf? Noem dan je buurt, stad of land in je domein, zodat lokale klanten snel kunnen zien waar je bent. Raadpleeg de lijst met geografische domeinextensies, zoals .berlin en .nyc, en kijk of er een voor jouw gebied is.

  Gebruik geen cijfers of koppeltekens. Mensen die je webadres horen, weten niet of je het cijfer 5 gebruikt of het woord 'vijf'. Als je een bedrijfsnaam met een cijfer hebt, registreer dan beide versies, een met het cijfer en een met het voluit geschreven woord. (Gebruik geen streepjes want dit levert vaak problemen op en ze zien er ook niet professioneel uit.)

  Koop er meer dan één. Naarmate je meer verkeer krijgt op je website, wordt de kans groter dat er na-apers zijn die vergelijkbare domeinnamen proberen te verkrijgen in de hoop verkeer bij jou weg te trekken. Registreer vergelijkbare of verkeerd gespelde domeinen in een vroeg stadium zodat dit later geen probleem wordt.
 • Wat is een domeinnaam?

  Een domeinnaam is de naam van een website en bestaat over het algemeen uit een top-level en second-level domein. Een top-level domein (TLD) is de tekst aan de rechterkant van de punt van de domeinnaam. De meest voorkomende TLD‘s zijn .com, .net en .org, omdat deze door iedereen kunnen worden geregistreerd. Een second-level domein (SLD) is de tekst aan de linkerkant van de punt van de domeinnaam. Het SLD in goedvoorbeeld.com is goedvoorbeeld.

  Daarbij komt dat elk domeinnaam een uniek IP-adres heeft, net als een woonadres. Webbrowsers hebben IP-adressen nodig om met elkaar te kunnen communiceren. Als iemand jouw domeinnaam invult in een webbrowser, zorgt het Domain Name System (DNS) dat het wordt gelinkt met het IP-adres dat erbij hoort, waardoor de browser deze kan vinden en de bijbehorende site kan worden getoond. Als je een bedrijfseigenaar bent, kan GoDaddy je helpen bij het vinden van een domeinnaam die het best bij je onderneming past zodat je makkelijk je website kan promoten
 • Hoe lang is mijn domeinnaamregistratie geldig? Hoe verleng ik mijn domein?

  Hoe lang je domeinregistratie geldig is, hangt af van het soort domein dat je koopt. Veel registerhouders van domeinnamen laten hun klanten domeinen registreren voor 10 jaar, maar doorgaans registreren klanten domeinen voor 1 tot 3 jaar.

  Als je de registratie voor je domein wilt verlengen, kan dat eenvoudig met GoDaddy. Je kunt kiezen tussen handmatig verlengen of automatisch verlengen, zodat je zeker weet dat het domein onder jouw naam geregistreerd blijft.