Waarom heb je een domeinnaam nodig?

De meest succesvolle ondernemingen gebruiken dezelfde reeks woorden en afbeeldingen bij alle klantinteracties: op hun website, in hun e-mails en bestellingsbevestigingen, op hun borden, enz. Dit zijn de grondbeginselen van branding. En de digitale onderdelen van je merk, komen allemaal van je domeinnaam.

graphic/icon/object/domain-registration-blue-edit-88px Created with Sketch.
Als je iets wilt, moet je ervoor gaan
Wanneer je domeinnamen registreert die gekoppeld zijn aan jouw grootse plannen of bedrijfsnaam, zorg je ervoor dat anderen die namen niet kunnen gebruiken en zo je verkeer van je website weghalen.
graphic/icon/browser-windows/multiple-sites-bulk-yellow-export-88px Created with Sketch.
Houd de touwtjes in handen
Met een domeinnaam stuur je je klanten, vrienden en potentiële klanten naar waar je maar wilt; of dat nu naar een website, blog, sociale pagina of winkel is.
graphic/icon/browser-windows/securtity-protection-magenta-export-88px Created with Sketch.
Bescherm je rechten
Je domein geeft je een exclusief stukje digitaal onroerend goed dat door niemand anders kan worden gebruikt, zolang het door jou is geregistreerd.
feature-domain-category-why-a-domain-name-v2
Ben je er klaar voor om je idee online te zetten?
Met deze opties kun je aan de slag.
Bekijk ze allemaal

Niet gevonden wat je zocht? Er zijn er nog veeeeel meer.

Tot voor kort kon je kiezen uit slechts twee dozijn domeinextensies, inclusief .com, .net en .org, om maar eens de populairste te noemen. Nu zijn er letterlijk honderden waaruit je kunt kiezen.

icn-a-web-address-theyll-remember-88px
Een webadres dat ze zullen onthouden
De nieuwe domeinen zijn makkelijk te onthouden omdat ze gericht zijn op jouw branche of locatie. Wil je je fotografiebedrijf promoten? Probeer dan .photos of .photography. Sta je op het punt een trendy eettent te openen? Kijk dan eens naar .cafe of .pub. En niets is beter dan .club voor het voetbalteam van je kind of de plaatselijke boekclub.
icn-the-chance-to-promote-your-location-88px
De mogelijkheid je locatie te promoten
Run je een lokaal bedrijf? Bekijk dan eens deze landdomeinnamen, .ca voor Canada en .co.uk voor bedrijven in het VK. Als je producten of diensten in een bepaald geografisch gebied populair zijn, dan zijn deze een ideale keuze aangezien mensen vaak zoeken op “product + locatie”.
icn-why-limit-yourself-88px
Nu meer keuze dan ooit tevoren
Waarom zou je je beperken tot de klassieke domeinen? De honderden nieuwe domeinnamen die nu beschikbaar zijn vergroten je kansen om een geweldig webadres te vinden dat echt bij je idee of bedrijf past.
feature-domain-category-there-is-more

Heb je een geweldig domein gevonden? Dit kun je er nu mee doen.

feature-domain-category-most-popular-uses
 • Bouw een nieuwe website of stuur je domeinnaam door naar een bestaande website en haal nog meer bezoekers binnen.

 • Creëer een professioneel e-mailadres dat je met trots deelt met je klanten.

 • Zorg dat klanten je eenvoudig op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale platformen kunnen vinden. Meer informatie

 • Investeer in veelbelovende namen die je later met winst kunt verkopen.

feature-domain-category-word-about-privacy
Over Privacy.
Wanneer je een domeinnaam bij een bedrijf registreert, worden je naam, adres en telefoonnummer gepubliceerd in de openbare WhoIs-database. Dat is verplicht volgens de Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN). E-mail- en telefoonspammers struinen deze database af en verzamelen e-mails en adressen die ze voor spam, scams en identiteitsdiefstal gebruiken. Privacybescherming is het antwoord.

Vertrouw ons maar met al de details.

GoDaddy is niet per toeval ‘s wereld grootste registerhouder geworden. We kunnen aan al je domeinwensen tegemoet komen.

Verdien geld in ‘s werelds grootste marketplace.
Koop en verkoop domeinnamen met onze allesomvattende investeerdertools.

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik een domeinnaam?

 1. Kies een domeinnaam extensie. De extensie is het deel aan het eind van de domeinnaam, dus .net, .biz, .org of .com bijvoorbeeld.

 2. Wat wil je aan de andere kant van de punt? Het kan je bedrijfsnaam zijn of je specialiteit.

 3. Typ het domein dat je wilt in het veld aan de bovenkant van deze pagina. Wij laten je direct weten of dat domein beschikbaar is en laten je ook andere zien die je misschien wel beter vindt.

 4. Kies er een uit, stop het in je winkelwagen en betaal. Je bent nu de trotse eigenaar van je eigen domein. Zolang jij het geregistreerd hebt, kan niemand anders het gebruiken.

Hebben jullie tips om een goede domeinnaam te vinden?

Zeker weten. Een domein registreren is niet moeilijk, maar als je de best mogelijke domeinnaam wilt registreren, moet je aan een paar dingen denken. Hier zijn enkele tips:

 • Kies een naam die gemakkelijk is te onthouden. Veel ondernemingen gebruiken bijvoorbeeld een domein waarin de bedrijfsnaam wordt genoemd. Sommige mensen kiezen hun bedrijfsnaam zelfs pas wanneer ze een geschikt domein hebben gevonden.
 • Registreer geen domeinnaam dat een handelsmerk is, of dat auteursrechtelijk is beschermd of al wordt gebruikt door een ander bedrijf. Je kunt hierdoor je domein verliezen en zelfs juridische problemen krijgen.
 • Vaak geldt: hoe korter hoe beter, want kortere namen zijn voor klanten makkelijker is te onthouden. Het is ook makkelijker om overeenkomstige gebruikersnamen te bedenken voor Facebook, Twitter en andere sociale media-accounts.
 • Heb je een lokaal bedrijf? Noem dan je buurt, stad of land in je domein, zodat lokale klanten snel kunnen zien waar je bent. Raadpleeg de lijst met geografische domeinextensies, zoals .berlin en .nyc, en kijk of er een voor jouw gebied is.
 • Gebruik geen cijfers of koppeltekens. Mensen die je webadres horen, weten niet of je het cijfer 5 gebruikt of het woord 'vijf'. Als je een bedrijfsnaam met een cijfer hebt, registreer dan beide versies, een met het cijfer en een met het voluit geschreven woord. (Gebruik geen streepjes want dit levert vaak problemen op en ze zien er ook niet professioneel uit.)
 • Koop er meer dan één. Naarmate je meer verkeer krijgt op je website, wordt de kans groter dat er na-apers zijn die vergelijkbare domeinnamen proberen te verkrijgen in de hoop verkeer bij jou weg te trekken. Registreer vergelijkbare of verkeerd gespelde domeinen in een vroeg stadium zodat dit later geen probleem wordt.