photo-board-directors-brian-sharples

Brian Sharples
Co-founder, Chairman en Chief Executive Officer van HomeAway

Terug

Sharples was in februari 2005 samen met Carl Shepherd de mede-oprichter van HomeAway. Hij bracht ruim $400 miljoen op in privéfondsen voor de aankoop van de toonaangevende websites voor vakantiewoningen. Sindsdien heeft Sharples HomeAway verder uitgebreid naar een uitgebreid wereldnetwerk, ondersteund door een sterk technologisch platform.

Sharples was president en chief executive officer van IntelliQuest Information Group, een leverancier van marketinggegevens en onderzoek voor technologiebedrijven behorende tot de Fortune 500. Hij voltooide ook twee succesvolle beursintroducties en de daaropvolgende verkoop van IntelliQuest aan de WPP Group.

Dhr. Sharples is een expert op het gebied van merkbrandingstrategie voor technologie en was consulent voor grote merken zoals Apple, Microsoft en Dell. Hij zit momenteel in de raden van bestuur voor RetailMeNot (NASDAQ: SALE), Fexy Media en Twyla. Hij is een investeringsadviseur voor de risicodragende kapitaalfondsonderneming Institutional Venture Partners, en de private equity firma Tritium Partners. Dhr. Sharples is ook een enthousiaste ondernemer en is op dit moment betrokken bij verschillende startende ondernemingen.

Hij heeft een bacherlorgraad in wiskunde en economie van Colby College en een master van de Stanford Graduate School of Business.