photo-board-directors-bob-parsons

Bob Parsons
Oprichter GoDaddy

Terug

Bob Parsons is een echte kettingondernemer. Hij verkocht zijn eerste bedrijf in 1994 aan Intuit, Inc. Drie jaar later startte Parsons Jomax Technologies, waarna hij de naam van het bedrijf in 1999 veranderde in GoDaddy. In 2000 werd GoDaddy een door ICANN geaccrediteerde registerhouder van domeinnamen.

Bob is een onderscheiden oorlogsveteraan die als Amerikaanse marinier in Vietnam heeft gediend. Bob heeft een BS in accountancy bij de University of Baltimore, waar hij in 2008 een eredoctoraat kreeg en in 2010 benoemd werd tot Distinguished Entrepeneur. In 2007 ontving hij ook de Arizona Business Leader of the Year-award en in 2011 kreeg hij de Celebrity Fight Night Muhammad Ali Entrepeneur Award. In 2013 kreeg Bob de Visionary Award voor zijn liefdadigheidsinitiatieven en zijn ondernemerschap die beide van groot belang zijn geweest voor de Amerikaanse regio Greater Phoenix.

In 2012 hebben Bob en zijn vrouw Renee The Bob & Renee Parsons Foundation opgericht, om geld in te zamelen voor non-profitorganisaties. Bob en Renee Parsons hebben in december 2013 in het openbaar de uitnodiging aanvaard om zich aan te sluiten bij The Giving Pledge, een initiatief van Bill en Melinda Gates en Warren Buffett. Hierdoor beloven ze dat ze tenminste hun halve vermogen – en waarschijnlijk nog veel meer – zullen weggeven aan goede doelen. In 2012 en 2013 hebben Bob en Renee meer dan USD $137 miljoen dollar gedoneerd aan verschillende organisaties en instanties.

Bob is actief met sociale media bezig en gebruikt @DrBobParsons op Twitter.